Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Ο Πύρρος και οι άλλοι

ΔΗΜΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Advertisement

Του Κώστα Παππά

Τις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση για τα ονόματα που θεωρούνται “κλεισμένα” ή έχουν πιθανότητες να βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δε θα σταθούμε εδώ σε μια ακατάσχετη ονοματολογία , αλλά θα εστιάσουμε σε μια υποψηφιότητα, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και σίγουρα συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν στις υποψηφιότητες που προκαλούν αίσθηση.

Η αναφορά μας γίνεται στον τετράκις Ολυμπιονίκη μας Πύρρο Δήμα. Οι συστάσεις προφανώς είναι περιττές και η αλήθεια είναι οτι στην πολιτική είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που για ένα πρόσωπο δεν χρειάζεται να διαβάσεις το βιογραφικό του για να καταλάβεις ποιος βρίσκεται μπροστά σου. Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα της αναγνωρισιμότητας και του θετικού προσήμου που ο Πύρρος συγκεντρώνει ως προσωπικότητα. Το βασικό στοιχείο, στο οποίο μπορεί κάποιος να επικεντρώσει είναι οτι από το χώρο της Αριστεράς μέχρι τον χώρο της Δεξιάς ο Ολυμπιονίκης μας συγκεντρώνει την αποδοχή και σε μια εποχή που η πολιτική ως πράξη μάλλον απαξιώνεται τέτοιες επιλογές αναβαθμίζουν την ίδια την ταυτότητά της.

Ο Πύρρος Δήμας μετά τις επιτυχίες του στους Ολυμπιακούς αγώνες, στους οποίους πρωταγωνίστησε ως αθλητής δεν έμεινε ποτέ στάσιμος, μελέτησε, βελτιώθηκε, αναγνωρίστηκε, οχι μόνο ως αθλητής, αλλά ως μια προσωπικότητα με διεθνές κύρος, που έχει να προσφέρει πράγματα out of the box . Είναι λοιπόν ίσως άδικο να περιορίζονται οι θετικές γνώμες μόνο στην αυτονόητη προσφορά του στον αθλητισμό, καθώς ο Πύρρος μέσα και από τις διεθνείς σχέσεις που καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να προσφέρει στη χώρα του ποικιλοτρόπως και στους τομείς της ομογένειας, του πολιτισμού και βέβαια του αθλητισμού. Πέρα από τα χιλιοειπωμένα λοιπόν αυτές τις ημέρες για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στο χώρο του Κέντρου από τον οποίο προέρχεται και ο Πύρρος Δήμας, στην περίπτωση αυτή ο Πρωθυπουργός προχωρά σε αυτή την επιλογή, προφανώς και για να αναφερθεί σε μια πολιτική χωρίς τοξικά πρόσωπα και σε επιλογές που μπορούν να ενώσουν.

Στα άλλα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συμβολίζει πολλά θετικά για τη ΝΔ ως “Νέστορας” πλέον της πολιτικής, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2019. Μια τρίτη θητεία φέρονται να θέλουν να διεκδικήσουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμα η σχετική απόφαση από τον κ. Μητσοτάκη. Φήμες επίσης φέρνουν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ κια τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος διεκδίκησε στις εθνικές εκλογές την έδρα της Κεφαλονιάς, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, που ήταν στην ένατη, μη εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, και ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement