Φάκελος επενδύσεις: Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα

Advertisement

Του Βασίλη Σπυρόπουλου

Έντονο είναι, λένε, το ενδιαφέρον ξένων κολοσσών να επενδύσουν στη χώρα μας. Βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε ρεπορτάζ που αναφέρονται στις πολύ καλές προθέσεις ξένων επενδυτών να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν ιδανικό επιχειρηματικό προορισμό. Παράλληλα, φαίνεται ότι κάποια από αυτά τα επενδυτικά σχέδια έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, αλλά σκαλώνουν στα γρανάζια της περίφημης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Είναι καλές οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί των ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και, αναμφισβήτητα, έχουμε ανάγκη να γίνουν άμεσα πράξη, τουλάχιστον εκείνες που πληρούν τα κριτήρια που έχουμε θέσει ως χώρα, με γνώμονα τη βελτίωση της οικονομίας και του βιωτικού επιπέδου της κοινωνίας. Οι αριθμοί μπορεί να είναι σημαντικοί, ωστόσο ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάντοτε στο επίκεντρο.

Προτού, όμως, ανοίξουμε την πόρτα στο ξένο χρήμα, γιατί δεν κάνουμε τον κόπο να βοηθήσουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες; Όχι όλους, μόνον εκείνους που με οργάνωση, όρεξη και δουλειά θέλουν να προσφέρουν, επαν-επενδύοντας κομμάτι του παραγόμενου πλούτου τους στην ελληνική οικονομία. Ταυτόγχρονα, να μην βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό σε όσους, με νύχια και με δόντια, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και να μην κάνουν απολύσεις. Μάλλον επιμένουμε πεισματικά στα “ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα”, που ακούμε ΤΟΣΑ χρόνια και προκοπή δεν κάναμε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement