Ο Κ. Μητσοτάκης ‘’χτίζει όνειρα εκεί που οι ελπίδες τελειώνουν’’, για αυτό είναι κυρίαρχος

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

νεα φωτο γιαννη

«Ο άνθρωπος μια μέρα των ημερών, πρέπει να μάθει να χτίζει όνειρα εκεί που οι ελπίδες τελειώνουν», έλεγε ο Ανωγειανός Αρχάγγελος της Κρήτης , ο Νίκος Ξυλούρης που σαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια, άφησε τον ‘’κόσμο τούτο τον καλό’’, για ’’άλλες θάλασσες κι άλλα βουνά, επουράνια’’ .

Κι όσο κι αν μοιάζει αταίριαστη αυτή η λυρική μελαγχολική θύμηση, για αρχή σε ένα πολιτικό κείμενο , μια ευθεία αναφορά στο πεζό σήμερα, μπορεί και να μην είναι : Ο τόπος καταγωγής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον αντίστοιχο του Ανωγειανού γητευτή των ψυχών απέχει όλα κι όλα 60 χιλιόμετρα κι ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει να κάνει πράξει το ρητό του Ξυλούρη, στο δικό του μετερίζι, αυτό της πολιτικής που συχνότερα μοιάζει με αρένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, ο πρώτος αρχηγός της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, από το μεσοπόλεμο και μετά, που ολοκλήρωσε τετραετία , φαίνεται πως κάνει ακριβώς αυτό : χτίζει όνειρα εκεί που οι ελπίδες τελειώνουν. Κι αυτό είναι που τον έχει οδηγήσει σε αξιοσημείωτα πολιτικά – προσωπικά – ‘’γκολ’’ που έχουν ήδη λάβει θέση ιστορικού ορόσημου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, περπατά ήδη την δεύτερη θητεία του μετά από μια διαδοχική εκλογική νίκη, αφού από τις κάλπες του Ιουνίου του 2023 βγήκε πιο ενισχυμένος από όσο καταγράφηκε σε εκείνες του Ιουλίου του 2019.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Και αυτό το δεδομένο έχει χαρακτηριστικά ιστορικής πρώτης γιατί κανένας ηγέτης της συντηρητικής παράταξης στα Ελληνικά πολιτικά χρονικά, εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κέρδισε δεύτερη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση με καλύτερη εκλογική επίδοση από την πρώτη, με ολοκληρωμένη την πρώτη τετραετία. Που είναι το μυστικό ; Μα στο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί ικανός να ‘’κρατά ζωντανό το όνειρο, όταν οι ελπίδες τελειώνουν’’. Και να επικρατεί πολιτικά ενώ όλα δείχνουν ότι έχουν ‘’στραβώσει’’ και τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Για αυτήν την εικόνα ευθύνεται βεβαίως και η αστεία – όπως λένε οι πολίτες – ως και διαλυτική εικόνα της αντιπολίτευσης, κάτι που βοηθά τον πρωθυπουργό να διευρύνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια επί της ουσίας, το κυβερνόν κόμμα, με την προσθήκη φυσικών προσώπων με ειδικό πολιτικό βάρος, προερχομένων από διαμετρικά αντίθετες γωνιές του κομματικού – ιδεολογικού χάρτη. Και είναι απόλυτος κυρίαρχος στο κυβερνόν κόμμα. Το οποίο μπορεί μεν να μην είναι, πλέον, η Νέα Δημοκρατία όπως την ξέραμε, αλλά είναι ένα κόμμα του Κέντρου, αδιασάλευτα κυβερνών…

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement