Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

fb gray

Χρηστίδης: Κάθε πράξη της Τουρκίας να απαντιέται με αντίστοιχη πράξη

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε πράξη υπάρχει από την πλευρά της Τουρκίας, θα πρέπει να απαντηθεί με αντίστοιχη πράξη. Πράξη που εγγυάται, διασφαλίζει και προστατεύει τα δικά μας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε πράξη υπάρχει από την πλευρά της Τουρκίας, θα πρέπει να απαντηθεί με αντίστοιχη πράξη. Πράξη που εγγυάται, διασφαλίζει και προστατεύει τα δικά μας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Άμεση και αποφασιστική απάντηση στην παραβίαση συνόρων
«Εμείς δεν έχουμε επιθετική διάθεση απέναντι σε κανένα, δεν θέλουμε να πάρουμε το έδαφος κανενός. Πρέπει όμως να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορα μας», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, «τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει μεγάλη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, είναι ένα τμήμα μιας στρατηγικής που έχει η Τουρκία, για να εξωτερικεύσει τα δικά της εσωτερικά ζητήματα αλλά ταυτόχρονα να ακολουθήσει και έναν δρόμο τελείως αναθεωρητικό».

Υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα χρησιμοποιεί ως εργαλείο το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Ενεργητική διπλωματία
«Έχουμε αντίστοιχες προθέσεις με σαφήνεια διατυπωμένες, και για αυτό που έκαναν στην ΑΟΖ της Κύπρου και με τις υπερπτήσεις και με το τερατούργημα της συμφωνίας με την Λιβύη και φυσικά με την διακήρυξη, ότι μπορεί να κάνουν εξόρυξη και στη δικιά μας ΑΟΖ. Αυτή η στρατηγική της Τουρκίας, είναι μια στρατηγική που σε επίπεδο λόγου δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη απάντηση με ενεργητική διπλωματία σε κάθε φόρουμ που υπάρχει στην Ευρώπη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα, παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην ανατολική μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την Τουρκία που παραβιάζει συνέχεια το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
«Εμείς δεν έχουμε επιθετική διάθεση απέναντι σε κανένα, δεν θέλουμε να πάρουμε το έδαφος κανενός. Πρέπει όμως να απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα σύνορα μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο από όλα τα πολιτικά κόμματα όλου του φάσματος», είπε ο κ. Χρηστίδης ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και να κάνει ό,τι χρειαστεί.

«Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να αντιληφθεί όλος ο κόσμος, η Ευρώπη και η Τουρκία ότι στην Ελλάδα συνεννοούμαστε μπροστά σε όσα κάνει η Τουρκία που είναι μια αναθεωρητική δύναμη», σημείωσε.

 Εξάλλου, ο Παύλος Χρηστίδης επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία που είναι αδιαπραγμάτευτη και τόνισε: «Την έχουμε χαράξει όλοι μαζί ενιαία στο τελευταίο μας συνέδριο και την υπηρετούμε όλοι, από την πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά, το ισχυρό χαρτί της παράταξης όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, μέχρι το τελευταίο στέλεχος. Όσο και αν θέλει η προπαγάνδα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, να μας ετεροπροσδιορίζει, εμείς τις αποφάσεις μας τις έχουμε πάρει».

πηγή:in.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.