Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

fb gray

Προανακριτική για Novartis: Ένα μήνα προθεσμία ζήτησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Ένα μήνα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές του ευθύνες στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι θα στοιχειώνει τον ύπνο και το ξύπνιο των κατηγόρων του.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που κλήθηκε σήμερα ως «ύποπτος», για «παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο», αλλά και προκειμένου να ενημερωθεί για τα δικαιώματα του, όπως αυτά απορρέουν από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ζήτησε αντίγραφα δικογραφίας και των καταθέσεων στην Επιτροπή που φαίνεται να αριθμούν κοντά στις 200.000 σελίδες, επιμένοντας παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος που συνοδευόταν από τον συνήγορο του Δημήτρη Τσοβόλα, κατέθεσε μάλιστα, και λίστα μαρτύρων, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί έως σήμερα επιβεβαιώνουν τις αρχικές του αιτιάσεις ότι είναι πολιτική η δίωξη του.

Στην Επιτροπή φέρεται να έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Δ. Τσοβόλας: Δεν γίνεται όλα αυτά να γίνονται μετά από όλα όσα επικαλείται ο Σαμαράς και να μην καλείται.Θέλουμε το στικάκι με το υλικό, την κατάλληλη προθεσμία, και σαφές κατηγορητήριο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε τότε μάρτυρες που προτείνω. Αν δεν γίνει, θα έχετε διαπράξει κατάχρηση εξουσίας

Με την είσοδο του στην αίθουσα, ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε το σύνολο της δικογραφίας.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τον τρόπο που θα πάρω αντίγραφα και αριθμό σελίδων για να ασκήσω τα δικαιώματα μου.

Ι. Μπουγάς: Δεν έχω εκτίμηση για όλο τον όγκο, αλλά είναι έτοιμα, ψηφιοποημενα, σήμερα. Είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διάβασα για 200.000 στον τύπο. Είναι πάνω από 100.000. σελίδες;

Ι. Μπουγάς: Ναι είναι

Το θέμα της προθεσμίας έθεσε ο συνήγορος του.

Δ. Τσοβόλας: Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θελουμε να σεβαστούμε την διαδικασία. Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Αυτοπροσώπως συνοδεία δικηγόρων τους ήρθαν οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η οποία επίσης, έχει συνήγορο τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Κοινό συνήγορο έχουν και οι κ.κ. Φιλιππάκης και Τάρκας με τις δηλώσεις τους και τα αιτήματα τους να είναι κοινά. "Η κλήση του κ. Φιλιππάκη παραβιάζει τις προβλέψεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και τις διατάξεις νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και του Κανονισμού της Βουλής. Δεν μπορεί η Επιτροπή να καλεί ανωμοτί”, φέρεται ειπώθηκε.

Ο συνήγορος τους σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι καθ' υπέρβαση της εξουσίας της, η Επιτροπή καλεί τον κ. Φιλιππάκη ως ύποπτο. "Εμείς θελουμε να κληθεί ως μάρτυρας. Ακριβώς γιατί δεν θελουμε να ναρκοθετηθεί η διαδικασία με ακυρότητες. Θελουμε να αποδείξουμε ότι ο κ, Μιωνής είναι συκοφάντης και σκευωρός. Αλλά αυτό κινδυνεύει από τη διαδικασία. Είμαστε οι πρώτοι που θελουμε να θωρακιστεί η διαδικασία από ακυροτητες. Και αυτό διασφαλίζεται μόνον αν κληθεί ως μάρτυρας. Υποχρεούστε να κληθεί ο κ. Φιλιππάκης ως μάρτυρας, αλλιώς πρόκειται για στέρηση φυσικού δικαστή και αρνησιδικία", φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως ζητείται η κλήση του Αντώνη Σαμαρά, γιατί είναι αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου Τάρκα και γιατί στις 11/12/2012 στις 18.30 έγινε συνάντηση Σαμαρά -Φιλιππάκη -Τάρκα για να μην γράφει η εφημερίδα για τον Σάμπυ Μιωνή. Ζητείται επίσης, συμπληρωματική εξέταση του επιχειρηματία.

 

Πηγή: cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.