Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

fb gray

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα ζήτησε τη σύγκληση των πολιτικών αρχών.

«Δεν θέλω να αποφύγω το δια ταύτα. Εγώ είμαι διατεθειμένος να δώσω συναίνεση σε κρίσιμες αποφάσεις που δεν μπορεί να πάρει η κυβέρνηση χωρίς την συναίνεση της αντιπολίτευσης. Αναφέρομαι στην εθνική επωφελή στρατηγική να κλείσουμε συμφωνία για την ΑΟΖ και με την Αίγυπτο και με την Ιταλία και με την Αλβανία».

Σχετικά με το μέτωπο της οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έφερε την ύφεση πριν την πανδημία. «Τον Ιούλιο του ’19 παραδώσαµε µια οικονοµία που "έτρεχε" µε 2,8% ανάπτυξη και τον ∆εκέµβριο του ’19 η ανάπτυξη είχε πέσει στο 1%. Ήδη από το πρώτο τρίµηνο του 2020 είχαµε ύφεση 0,9%, ενώ το lockdown έγινε τέλη Μαρτίου. Και τους δύο πρώτους µήνες είχαµε υστέρηση 2 δισ. έναντι του στόχου. Η πανδηµία, λοιπόν, δεν είναι δικαιολογία» δήλωσε.

Advertisement
End of ad break in 26 s
Πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνώρισε ότι «η κυβέρνηση συντονίστηκε σχετικά έγκαιρα µε τις κατευθύνσεις της παγκόσµιας κοινότητας. Οι πολίτες έδειξαν αξιοζήλευτη πειθαρχία και όλοι µαζί καταφέραµε τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να µην επιβαρύνουµε ένα ΕΣΥ µε πολλές αδυναµίες».

Αλλά πρόσθεσε πως «την επιτυχία της χώρας προφανώς την πιστώνεται και η κυβέρνηση. Είναι, όµως, επιτυχία που ανήκει στους πολίτες και την πιστώνεται και η αντιπολίτευση, που κράτησε πολύ υπεύθυνη στάση».

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών διευκρίνισε τα εξής: «δεν φοβάμαι τις εκλογές, αλλά δεν τις ζητάω». «Δεν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόµη µεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν µέσω πανδηµίας θα ήταν µια τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.