Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

fb gray

Τρίτο κρούσμα fake αριστείας

Την καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ μέσω της βουλευτή Δώρας Αυγέρη,ότι η περίπτωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Κώστα Λούλη, είναι παρόμοια με την περίπτωση Διαματάρη σε ο,τι αφορά τους τίτλους σπουδών επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κ.Λούλης.

Ο Βολιώτης βιομήχανος- προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη-με αποκλειστική δήλωση του στο ΤheNewspaper.gr, ομολογεί :

«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα.»

Δηλαδή η μόνη διαφορά της περίπτωσης Λούλη με αυτή του Αντώνη Διαματάρη είναι ότι δεν παραποίησε τα στοιχεία για τους τίτλους σπουδών, όπως είχε κάνει ο αποπεμφθείς υφυπουργός Εξωτερικών. Ωστόσο ο ισχυρισμός του ότι δεν σκόπευε να διοριστεί στο Δημόσιο, καταρρίπτεται από την ίδια την πραγματικότητα, αφού διορίστηκε από τον πρωθυπουργό στην θέση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Μάλιστα ο γνωστός αλευροβιομήχανος μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, διόρισε την σύντροφό του στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Χάρη Θεοχάρη. Με την με αριθμό 19125/24.10.2019 απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, η Τζελέπογλου Ελένη του Σοφοκλή διορίστηκε από τις 10.9.2019, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου, κατηγορίας ΔΕ και με ΜΚ 11, δηλαδή βασικό μισθό 1458 ευρώ, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Υπενθυμίζεται ότι το 1990, επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κώστας Λούλης διορίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:thefaq.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.