Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

fb gray

Κομματικά ΜΜΕ και web TV στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ – Έρχονται εκπλήξεις με τα πρόσωπα στη web-tv

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου κατά πληροφορίες, πέραν της τρέχουσας επικαιρότητας και της προετοιμασίας για την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, θα συζητηθεί και το θέμα της ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης των κομματικών ΜΜΕ.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να ανακατέψει την τράπουλα σε επίπεδο σχεδιασμών και προσώπων: μεταξύ άλλων, αναμένεται να αποφασιστεί η ενίσχυση της «Αυγής», αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που θα υπάρξουν ανακατατάξεις και σε επίπεδο προσώπων. Επίσης, οι ιστοσελίδες «avgi.gr», «stokokkino.gr» και «left.gr» θα συγχωνευθούν σε μία, ευρείας επισκεψιμότητας σελίδα και, τέλος, θα δημιουργηθεί μία web-tv με ενημερωτικές εκπομπές.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πηγές, όταν έρθει η ώρα να ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα «τρέχουν» τα ως άνω Μέσα ή που θα κάνουν εκπομπές σ’ αυτά -ειδικά στην ιντερνετική τηλεόραση- θα υπάρξουν εκπλήξεις και μεγάλη συζήτηση…

Μεταξύ άλλων λοιπον αποφασίζεται η αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση του σάιτ της Αυγής, καθώς και η υλοποίηση της διαδικτυακής τηλεόρασης του ΣΥΡΙΖΑ (web tv).

Ως προς το δεύτερο, το πρότζεκτ βρίσκεται σε πρώιμη φάση και την προετοιμασία «τρέχει» ο Λευτέρης Αρβανίτης, γενικός διευθυντής και στα δύο ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή και Στο Κόκκινο), ενώ επιτελική θέση αναμένεται να αναλάβει, εφόσον εγκριθεί από τα όργανα, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιάννης Σμυρλάκης. Ο «προϋπολογισμός» που θα διατεθεί για το εγχείρημα (από τα «κομματικά» κονδύλια) είναι προφανώς σφικτός, ενώ θα αξιοποιηθούν χώροι στο κτίριο όπου συστεγάζονται πλέον η «Αυγή» και το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», στην πλατεία Καραϊσκάκη. To web TV πάντως δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογραφική στελέχωση δεν έχει ακόμη καταλήξει και ονόματα που ακούγονται κατά καιρούς δεν ευσταθούν υποχρεωτικά.

Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ουσιαστικά την διαμόρφωση μιας φιλοκυβερνητικής μονοφωνίας στην ενημέρωση που παρέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά ΜΜΕ τα οποία είναι αυτά που έχουν τη δυνατότητα να φθάνουν στο ευρύτερο δυνατό κοινό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να «σπάσει» αυτή τη μονοφωνία που επιχειρεί να διαμορφώσει μια ιδανική εικόνα για την κυβέρνηση, παράγοντας το δικό του τηλεοπτικό πρόγραμμα, έστω και με τους περιορισμούς του διαδικτυακού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:thefaq.gr με πληροφορίες από: matrix24.gr matrix24.gr / topontiki.grtopontiki.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.