Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

fb gray

Μητσοτάκης: "Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της Ελλάδας να έρθω στην Ιερουσαλήμ"

Στο Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ την Τρίτη (16.06.2020).

“Μια επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα είναι χωρίς περιεχόμενο αν δεν επισκεφτεί κανείς το Πατριαρχείο κι αν δεν προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα ως πρωθυπουργός της χώρας, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου – την μετά κορονοϊό εποχή – να έρθω στην Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ΄, αμέσως μετά το προσκύνημά του στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. “Θέλω να γνωρίζετε και εσείς αλλά και η αδελφότητα του Αγίου Τάφου ότι το Ελληνικό κράτος θα είναι πάντα κοντά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πολύ σπουδαία αποστολή την οποία επιτελεί σε αυτή την δύσκολη αλλά συνάμα συναρπαστική πόλη και περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η αγάπη και η στήριξή μας είναι δεδομένη και έμπρακτη”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και τον γιο του Κωνσταντίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Ναού και συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Κλείνοντας την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ηγέτη του κόμματος Yesh Atid, Yair Lapid.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξαιρετικά καλές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, οι συνέπειες του κορονοϊού για τις δύο χώρες, καθώς, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.