Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

fb gray

Γεννηματά: Μόνον οι κυρώσεις θα “φρενάρουν” την επιθετικότητα της Τουρκίας

Να πιέσουν για κυρώσεις στην Τουρκία ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (18.06.2020).

 


Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά είναι ο μόνος τρόπος που θα φέρει αποτέλεσμα απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας. “Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια, ούτε στο παράνομο τουρκο – λιβυκό μνημόνιο, ούτε στο σπάσιμο του εμπάργκο, ούτε στους εκβιασμούς για το προσφυγικό. Καλές οι δηλώσεις αλλά δεν αρκούν. Αποτέλεσμα θα φέρουν οι κυρώσεις”, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για την δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι πρόκειται ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. “Σε συνδυασμό με το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο δίνει ώθηση στην πολιτική ενοποίηση της Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει να εγκρίνει χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους την πρόταση της επιτροπής. Η ευθύνη τώρα είναι στους πρωθυπουργούς.

 

Οι αποφάσεις να επισπευσθούν. Όχι ατέρμονες διαβουλεύσεις γιατί οι κοινωνίες δεν αντέχουν”, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.