Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

fb gray

Αλέξης Τσίπρας για εκλογές: Τον Αύγουστο θα ξέρουμε οριστικά αν ο Μητσοτάκης επιλέξει να δραπετεύσει

Την πεποίθησή του οτι – παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις – ο Πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα με πιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίοση που έρχεται το Φθινόπωρο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τις σημερινές εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησηςς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι βέβαιο με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός την οικονομική κρίση και εάν θα επιλέξει να δραπετεύσει.

Υποστήριξε ότι θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο Ευρώπης σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και από το «αν οι εκταμιεύσεις γίνουν στο δεύτερο μισό του 2021».

Επίσης, σημείωσε πως «είναι σημαντικό αν οι εκταμιεύσεις θα συνδεθούν με υφεσιακές μεταρρυθμίσεις, αν θα συνδεθούν με μνημονιακού χαρακτήρα επιλογές. Είναι πολύ κρίσιμο αν θα ισχύσει ή όχι η ρήτρα διαφυγής το 2021. Αν όχι, θα βρεθούμε μπροστά σε νέα μέτρα σύντομα, μέτρα λιτότητας, θα πυροδοτήσουν τον υφεσιακό κύκλο. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιλέξει να τα κρύψει αυτά από τον ελληνικό λαό, ή να μιλήσει με ειλικρίνεια. Αν έχει επιλέξει να δραπετεύσει ή να προχωρήσει. Τον Αύγουστο θα μάθουμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:thefaq.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.