Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

fb gray

Επιτροπή Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας είναι ο στόχος»

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έγινε υπό τη σκιά της δημοσιοποίησης του ηχητικού Μιωνή, καθώς και της αποδοκιμασίας του Νίκου Παππά από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Κατά συνέπεια, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνει μια πανηγυρική συνεδρίαση η οποία θα επικύρωνε τυπικά την οριστική προσθήκη του «Προοδευτική Συμμαχία» στο «ΣΥΡΙΖΑ», οι τελευταίες εξελίξεις έκαναν πολύ βαρύ το κλίμα.

Τα τέσσερα χαρακτηριστικά
Τέσσερα ήταν τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης:

Πρώτον, το εμφανές «μούδιασμα» των μελών του οργάνου. Πέρα από την πολιτική πίεση της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, αυτό καθαυτό το ηχητικό Μιωνή αποτέλεσε σοκ για το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τις «τοξικές παρενέργειες» της άσκησης εξουσίας.

Δεύτερον, η γενική υιοθέτηση της εκτίμησης ότι «στόχος της Δεξιάς και της Διαπλοκής» είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή, μέσω της «σκανδαλολογίας» και η «κασετομαχίας» επιδιώκεται να βληθεί ανεπανόρθωτα ο Αλέξης Τσίπρας και να περιθωριοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το πρότυπο της Βραζιλίας και του Μπολσονάρο.

Τρίτον, η επικράτηση της λογικής του «πολιορκημένου φρουρίου» και της «συσπείρωσης γύρω από τη σημαία». Η συνεδρίαση διεξήχθη σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους και ακόμα και τα ηγετικά στελέχη της αντιπολιτευτικής «ομπρέλας» ήταν πολύ προσεκτικά στις διατυπώσεις τους τόσο για την εσωκομματική λειτουργία όσο και για τον Νίκο Παππά. Ιδιαίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στήριξε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα νέο εσωκομματικό τοπίο.

Τέταρτον, είναι καθαρή πια η απόσταση που παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Νίκο Παππά. Μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αυτή η απόσταση καταγράφηκε και στο επίπεδο των επικοινωνιακών συμβολισμών, με τον Νίκο Παππά να κάθεται σε σχετική απόσταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του δύο πολιτικούς να αποφεύγουν να δώσουν στους φωτορεπόρτερ την ευκαιρία για κοινή φωτογραφία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.