Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

fb gray

Βρετανία: Επένδυση 2 δισ. δολαρίων στον πολιτισμό

Περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η Μεγάλη Βρετανία σε φορείς του πολιτισμού και τις καλές τέχνες, προκειμένου να βοηθήσει στην επιβίωση του κλάδου που έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία και την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως δήλωσε χθες ο Μπόρις Τζόνσον.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, το ποσό να διασφαλίσει την επιβίωση του τομέα του πολιτισμού, ώστε οι θεατρικές ομάδες και οι αίθουσες στη Βρετανία να παραμείνουν ζωντανές και να υποστηρίξουν το προσωπικό τους, ενώ οι πόρτες τους παραμένουν κλειστές και οι κουρτίνες στις αίθουσες είναι κατεβασμένες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

Τα θέατρα, οι όπερες και οι θίασοι μπαλέτου έχουν μείνει χωρίς ζωντανό ακροατήριο για μήνες. Και παρά το γεγονός ότι τα μουσεία και οι κινηματογράφοι μπορούν να επαναλειτουργήσουν με την αυστηρή εφαρμογή μέτρων κοινωνικής απόστασης, στο πλαίσιο της τελευταίας φάσης χαλάρωσης των μέτρων που άρχισε χθες, οι σχετικές οδηγίες δεν προβλέπουν την πραγματοποίηση ζωντανών παραστάσεων στα θέατρα και στις αίθουσες συναυλιών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη με 44.220 θανάτους από τους οποίους οι 22 καταγράφηκαν χθες, ενώ αν περιληφθούν και τα ύποπτα περιστατικά ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων υπερβαίνει τις 54.000, σύμφωνα με το Reuters.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.