Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

fb gray

Ο «Οιδίπους» του Δημήτρη Καραντζά ταξιδεύει στην Ελλάδα

Δείτε το συνολικό πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης
«Θεώρησα κρίσιμο να γίνει νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα μια παράσταση που προέκυψε ως ανάγκη μέσα στην καραντίνα. Ως ανάγκη ύπαρξης της τέχνης με κάθε κόστος και ως ανάγκη μας να συνεχίσουμε μέσα από τη δουλειά μας να προσκαλούμε τον κόσμο στο θέατρο» εξομολογείται ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Οιδίπους» στην οποία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μιχάλης Σαράντη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης.

ΟΙΔΙΠΟΥΣ - Περιοδεία καλοκαίρι 2020

 

Η παράσταση ξεκίνησε το καλοκαιρινό της ταξίδι πριν λίγες ημέρες, από το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά και θα συνεχίσει με αρκετούς ακόμη σταθμούς τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Απόψε μάλιστα θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» του Βύρωνα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καραντζά πρόκειται για μια «ψιθυριστή παράσταση που επιχειρεί να αναμοχλεύσει την εσωτερική διαδρομή των προσώπων και να αποκαλύψει την οδύνη που συνθέτουν ερήμην τους. Μια βουτιά στο υποσυνείδητο, σε μια μνήμη/ σε μια γνώση που ενυπάρχει μέσα μας και που παλεύουμε αενάως να μην δούμε».

Αποτελεί δε την συνέχεια της έρευνας που ξεκίνησε ο γνωστός σκηνοθέτης, μαζί με την Θεοδώρα Καπράλου, σχετικά με την «Μήδεια» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε το 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η έρευνα αυτή, όπως εξηγεί ο ίδιος, «σκοπό έχει να ψηλαφίσει τους «τραγικούς ήρωες» από απόσταση αναπνοής και να διερευνήσει τις άλεκτες περιοχές που ενυπάρχουν στα επιχειρήματα τους».

Πρόγραμμα περιοδείας

31/7 στις 21:30 - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη – Βύρωνας
10/8 στις 21:30 - Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης - Νέα Μάκρη
11/8 στις 21:30 - Θέατρο Ορέστης Μακρής – Χαλκίδα
18/8 στις 21:00 - Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας – Σαλαμίνα
23/8 στις 21:00 - Αρχαίο Θέατρο Δίου – Δίον
24/8 στις 21:00 - Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – Καβάλα
25/8 στις 21:00 - Θέατρο Κήπου – Θεσσαλονίκη
26/8 στις 21:00 - Θέατρο Κήπου – Θεσσαλονίκη
3/9 στις 21:00-Δημοτικό Θέατρο Αλέξη Μινωτή- Αιγάλεω

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:protothema.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.