Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

fb gray

Λαμπερά εγκαίνια για το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Ένα από τα σπουδαιότερα ναυάγια του Αρχαίου κόσμου, στην Αλόννησο, αποδόθηκε επίσημα ως Μουσείο στο κοινό.

Πρόκειται για το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα, μια καινοτομία στην πράξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα όραμα που έγινε πράξη χάρη στην επιμονή του ίδιου του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, που διείδε τη σπουδαιότητα και τις προοπτικές του όλου εγχειρήματος.

Το ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου βάζει τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr τα εγκαίνιά του έγιναν το πρωί του Σαββάτου με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Σάκη Ρουβά να κόβουν την κορδέλα υποβρύχια και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το σκάφος, ενώ παραπλέοντα σκάφη σφύριζαν πανηγυρικά.

 

Αποδίδουμε στην ανθρωπότητα τον Παρθενώνα των ναυαγίων» τόνισε ο Κώστας Αγοραστός σημειώνοντας ότι «το κλασικό ναυάγιο του 425 π.Χ., στη νησίδα Περιστέρα στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με 4.000 οινοαμφορείς συντηρημένους σε εξαιρετική κατάσταση. Ένα μνημείο ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα, αφού είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, στο οποίο μπορεί να καταδυθεί άνθρωπος.

Ένα έργο – σταθμός για τον εναλλακτικό τουρισμό, που βάζει τη χώρα στο χάρτη του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από φέτος το καλοκαίρι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία. Είναι η προστιθέμενη αξία της συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Bluemed, στο οποίο είμαστε επικεφαλής εταίρος. Το έργο έχει τιμηθεί με δυο βραβεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βραβείο Tourism Award 2020 και βραβείο για τη Βιώσιμη Ελλάδα του Αύριο «Bravo Sustainability Award».
πηγή: in.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.