Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

fb gray

Αρκετά νωρίς σε σχέση με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19 κρύβεται στα κόπρανα. Αντίθετα, όμως, με τον ιό που εντοπίζεται στη βλέννα και το σάλιο, τα στελέχη του ιού που

Σε εγκεφαλικές επεμβάσεις έχουμε δει αρκετές φορές ασθενείς να απασχολούνται με κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, όπως να παίζουν βιολί ή κιθάρα. Ωστόσο, έως τώρα, δεν είχαμε δει κάποιον να ασχολείται με… ελιές!

Το παραπάνω έκανε μία 60χρονη Ιταλίδα, η οποία υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο. Η γυναίκα γέμιζε… ελιές καθ’ όλη τη διάρκεια της αφαίρεσης, η οποία σύμφωνα με τον γιατρό «πήγε πολύ καλά».

Η ασθενής κατάφερε να προετοιμάσει 90 ελιές σε διάστημα μίας ώρας, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του BBC.

Η εγρήγορση του εγκεφάλου, όπως είναι γνωστή, εκτός από θεραπεία για αντιμετώπιση όγκων που επηρεάζουν μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με την όραση, βοηθάει τον χειρουργό να ολοκληρώσει τη διαδικασία με επιτυχία.

Πρόκειται μάλιστα για μία σύγχρονη μέθοδο που αρκετοί γιατροί ακολουθούν και οι δραστηριότητες που απασχολούνται κάθε φορά οι ασθενείς, ποικίλουν. Για παράδειγμα, μία ασθενής στην Ανκόνα παρακολουθούσε κινούμενα σχέδια ενώ ένας άλλος έπαιζε βιολί.

 

πηγή: cnn.gr

 

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.