Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

fb gray

«Έδεσε» στη Λιβύη το πλοίο Cirkin που μεταφέρει όπλα από την Τουρκία

Στο λιμάνι της Μισράτα στη Λιβύη κατάφερε να δέσει το μεσημέρι της Πέμπτης, το πλοίο Cirkin με σημαία Τανζανίας, το οποίο θεωρείται ύποπτο για μεταφορά όπλων.

 

Το πλοίο, συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες, έσπασε το εμπάργκο προς τη Λιβύη, ξεπερνώντας το εμπόδιο της πολυεθνικής δύναμης «Ειρήνη», που περιορίστηκε μόνο στην παρουσία της ελληνικής φρεγάτας «Σπέτσαι».

Το οχηματαγωγό πλοίο εισήλθε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης IRINI και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά της Κρήτης, με κατεύθυνση λιμάνι της Λιβύης.

Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απογειώσει ελικόπτερο και να ελέγξει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το Cirkin, δέχτηκε κλήση από μια τουρκική φρεγάτα που έστειλε το μήνυμα ότι «το τουρκικό πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας».

 

Yörük Işık

@YorukIsik
Tanzanian flag roro Cirkin is arriving to #Misrata #Libya from Istanbul. The vessel left Port of Haydarpaşa on June 7th. @BenKendim1 https://youtu.be/H-K1XOcCdCE

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
71
12:09 μ.μ. - 11 Ιουν 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
16 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκή δύναμης διέταξε το ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει στη φρεγάτα «Σπέτσαι» και η παρακολούθηση συνεχίστηκε.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τέθηκε σε επιφυλακή την Κυριακή, όταν ξεκίνησε ο πλους του σκάφους από την Κωνσταντινούπολη.

Μετά την έξοδό του από τα Δαρδανέλλια, το πλοίο κινήθηκε σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου, ωστόσο παρακολουθείτο στενά από ελληνικής πλευράς.

Η πόλη και το λιμάνι της Μισράτα είναι ένα από τα οχυρά των ισλαμιστικών δυνάμεων που μάχονται υπέρ του τουρκικής καταγωγής, επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί επίσης η πληροφορία ότι στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την τουρκική αεροπορική βάση Ερκιλέτ στην Καισάρεια της Τουρκίας με προορισμό επίσης την Μισράτα, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.