Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

fb gray

Κορωνοϊός - Κίνα: Τεστ για τον πανίσχυρο Σι Τσινπινγκ το νέο ξέσπασμα στο Πεκίνο

Νέα 21 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαίωσαν οι Αρχές του Πεκίνου ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε η επιτροπή υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας, αριθμό μειωμένο συγκριτικά με τα 31 της προηγουμένης.

 

Το Πεκίνο κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ξεσπάσματος στην πόλη — του χειρότερου από τον Φεβρουάριο — την 11η Ιουνίου. Ο αριθμός των κατοίκων της κινεζικής πρωτεύουσας που επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκαν έκτοτε έφθασε τους 158.

Το νέο ξέσπασμα του ιού στο Πεκίνο αποτελεί ένα τεστ για τον πρωθυπουργό της χώρας Σι Τζινπίνγκ, τον «πρόεδρο επί παντός επιστητού», αναφέρει το Βloomberg.

Καθώς οι Κινέζοι αξιωματούχοι στη Γουχάν πάσχισαν να συγκρατήσουν το φονικό ξέσπασμα τον Ιανουάριο, ήταν ο Σι που επενέβη και ανέλαβε τον έλεγχο. Τώρα, ο πρόεδρος, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε προσωπικά υπεύθυνος για κάθε πτυχή της απάντησης της Κίνας στην πανδημία, αντιμετωπίζει τη νέα δοκιμασία του ταχέως αυξανόμενου ξεσπάσματος στο Πεκίνο».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο νέος αριθμός κρουσμάτων στην κινεζική πρωτεύουσα, έδρα της εξουσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, υπονομεύει το κυβερνητικό αφήγημα ότι η Κίνα χειρίστηκε την πανδημία καλύτερα από πολλά δυτικά κράτη. Το διακύβευμα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τον Σι, ο οποίος έχει στοιχηματίσει την αξιοπιστία του στην απάντηση της Κίνας και προσπάθησε να ορίσει τον εαυτό του ως τον παγκόσμιο ηγέτη της κρίσης -προς δυσαρέσκεια των χωρών από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία.

Το νέο ξέσπασμα του ιού στο Πεκίνο έρχεται την ώρα που ο Σι βρίσκεται αντιμέτωπος και με εξωτερικές προκλήσεις, συνεχίζει το Bloomberg, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται συχνά στην Κίνα εν μέσω της καμπάνιας επανεκλογής του για μια σειρά θεμάτων, από το εμπόριο και τον χειρισμό του Covid-19 μέχρι την αυξανόμενη επιρροή του Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ, ενώ την ίδια στιγμή εμπλέκεται σε μια ριψοκίνδυνη διαμάχη με τη γειτονική Ινδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.