Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

fb gray

Στο γερμανικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Ρώσος πρέσβης - Διώξεις για τον θάνατο Γεωργιανού

Για εξηγήσεις εκλήθη στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο, Σεργκέι Νετσάγεφ. Ασκήθηκε δίωξη για τον θάνατο ενός Γεωργιανού.

Στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε για εξηγήσεις ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βερολίνο, Σεργκέι Νετσάγεφ, στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο ενός Γεωργιανού υπηκόου το 2019.

Λίγο νωρίτερα, η Εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον ενός Ρώσου πολίτη, ενώ είχε υποστηρίξει ότι το ρωσικό κράτος βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία.

 

«Σήμερα, καλέσαμε τον Ρώσο πρέσβη στο Υπουργείο Εξωτερικών για μια συζήτηση, για να παρουσιάσουμε τη θέση μας στη ρωσική πλευρά. Η γερμανική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα για νέα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, το Βερολίνο είχε απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες το 2019, κατηγορώντας τη Μόσχα για έλλειψη βοήθειας στην έρευνα.

Το θύμα, το οποίο ήταν γνωστό με το όνομα Zelimkhan Khangoshvili, ήταν Γεωργιανός, τσετσενικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να πολέμησε εναντίον της Ρωσίας στο μέτωπο της Τσετσενίας. Ο ίδιος, παράλληλα, φέρεται να είχε γλιτώσει και από άλλες απόπειρες δολοφονίας, ενώ συνέχιζε να δέχεται απειλές και μετά την άφιξή του στη Γερμανία.

πηγή:sputinknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.