Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

fb gray

Ρωσία: Πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορονοϊό σε εθελοντές

Ξεκίνησαν οι δοκιμές ενός από τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού σε εθελοντές, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι ενθαρρυντικές.

Ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό κατασκευασμένο στη Ρωσία δοκιμάστηκε σε 18 εθελοντές σε νοσοκομείο της χώρας. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχουν παρενέργειας ή παράπονα από τους εθελοντές.

«Προς το παρόν, με βάση την έρευνα και τον έλεγχο των εθελοντών, δεν υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές. Μετά την ένεση του εμβολίου, όλοι οι εθελοντές θα παραμείνουν υπό τη στενή επίβλεψη των ιατρών» ανέφερε το Υπουργείο σε δήλωσή του.

Εντατικές προσπάθειες στη Ρωσία
Εν τω μεταξύ, κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού αναμένεται να ξεκινήσουν και σε εθελοντές στις 15 Ιουλίου, από το ερευνητικό ινστιτούτο Vektror στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο διευθυντής Ρινάτ Μακσγιούτοφ σήμερα, Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο αναμένεται να καταχωριστεί το φθινόπωρο.

«Αναμένουμε ότι οι μελέτες για τους εθελοντές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου» δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τις υγειονομικές υπηρεσίες των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Στη Ρωσία αναπτύσσονται τουλάχιστον 47 εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, όπως είχε δηλώσει τον Μάιο η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά θα δώσουν απτά αποτελέσματα».

Επιπλέον, πέντε αγωγές κατά της COVID-19 βρίσκονται σε κλινική δοκιμή στη χώρα και ακόμα τέσσερις βρίσκονται στη διαδικασία της καταγραφής, έκανε γνωστό η ίδια.
πηγή:sputinknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.