Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

fb gray

Σήμανση του twitter σε ανάρτηση του Τραμπ για... "παραποιημένο" βίντεο

Το Twitter τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση σε ακόμη ένα μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο κοινωνικό δίκτυο, ενημερώνοντας τους χρήστες για «παραποιημένα μέσα».

Πρόκειται για ένα βίντεο που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος το οποίο φέρει ψεύτικη σήμανση του δικτύου CNN και δείχνει δύο μικρά παιδιά, ένα μαύρο κι ένα λευκό, να τρέχουν στο δρόμο με δυσοίωνη μουσική υπόκρουση.


«Τρομοκρατημένο παιδί απομακρύνεται από μωρό ρατσιστή» αναγράφει η λεζάντα.

Στη συνέχεια, το βίντεο αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία με τα δύο παιδιά να αγκαλιάζονται και να διασκεδάζουν. Το βίντεο κλείνει με τη φράση: «Δεν είναι το πρόβλημα η Αμερική. Είναι τα fake news. Εάν δείτε κάτι, πείτε κάτι».

Η επίμαχη ανάρτηση συνοδεύεται από επισήμανση του Twitter ότι πρόκειται για «παραποιημένα μέσα» ενώ όσοι κάνουν κλικ πάνω στην προειδοποίηση οδηγούνται σε άλλη σελίδα όπου ενημερώνονται ότι δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για παραποιημένο βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που σε ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter τοποθετείται προειδοποιητική σήμανση.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.