Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

fb gray

"Τείχος" ύψωσε το Facebook σε διαφημίσεις ρωσικών μέσων ενημέρωσης εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ

Το Facebook άρχισε να εμποδίζει ξένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικών, να παρουσιάζουν διαφημίσεις στις ΗΠΑ όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της εταιρείας, Ναθάνιελ Γκλάιτσερ. «Μόλις χθες ξεκινήσαμε να αποκλείουμε διαφημίσεις από κρατικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, που έρχονται στις ΗΠΑ πριν από τις εκλογές» δήλωσε ο Γκλάιτσερ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών.

«Αν μιλάμε για κρατική υπηρεσία μέσων μαζικής ενημέρωσης από τη Ρωσία, δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, δεν θα μπορούσαν να προβάλλουν διαφημίσεις στις ΗΠΑ» δήλωσε το στέλεχος του Facebook.


Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, ο Γκλάιτσερ παραδέχτηκε ότι το Facebook δεν εντόπισε συντονισμένες ξένες προσπάθειες εκμετάλλευσης ή αύξησης των φυλετικών εντάσεων στις ΗΠΑ, ούτε κάποια δημόσια συζήτηση για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν σε κατηγορίες διάδοσης προπαγάνδας τα τελευταία χρόνια. Ρώσοι αξιωματούχοι ωστόσο, έχουν αντικρούσει τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας πως οι δυτικές χώρες προσπαθούν να πολεμήσουν τις εναλλακτικές απόψεις.

 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.