Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

fb gray

"Συντονίζουν τα βήματά τους" αναφορικά με την Λιβύη Λαβρόφ και Τσαβούσογλου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συμφώνησαν για την ανάγκη συντονισμού των βημάτων των δύο χωρών για την επίτευξη ειρήνης στην κρίση της Λιβύης, σε τηλεφωνικές συνομιλίες που ξεκίνησε η τουρκική πλευρά το Σάββατο , ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, (σ.σ οι δύο πλευρές) αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές για την εξέλιξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με έμφαση στην ανάγκη για πρόωρη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και διάλογο» , αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο κρατών τόνισαν επίσης τη «σημασία του συντονισμού των βημάτων της Ρωσίας και της Τουρκίας στον πολιτικό διακανονισμό της Λιβύης».

Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης τη διμερή συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και την αντιμετώπιση της εξάπλωσής της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.