Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

fb gray

Για «παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη» ανησυχεί η Κομισιόν

Την ανάγκη για αποκλιμάκωση και άμεση παύση όλων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στη Λιβύη υπογράμμισε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει προσήλωση στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση ο Πίτερ Στάνο τόνισε ότι «η πρόσφατη κλιμάκωση μέσω διακηρύξεων και ανακοινώσεων και η παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη είναι πηγή σημαντικής ανησυχίας» καλώντας για μείωση της έντασης.

Παράλληλα, σημείωσε πως «οι διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαμάχη και ασκούν επιρροή πρέπει να εργαστούν προς την αποκλιμάκωση, την οποία και πρέπει να ενισχύσουν».


Οι παραπάνω δηλώσεις του Στάνο έρχονται μετά το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι ακόμη και για «άμεση επέμβαση» στη βορειοαφρικανική χώρα, με αποδέκτες τον Φάγεζ αλ Σαράτζ και τον Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από τις απειλές του Λίβυου για επίθεση στο λιμάνι της Σύρτης και στη βάση Αλ Τζούφρα, που παραμένουν υπό τον έλεγχο του στρατάρχη Χάφταρ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.