Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

fb gray

Σύννεφα πολέμου στη Μεσόγειο! Μετά το οπλισμένο υποβρύχιο η Ρωσία στέλνει και φρεγάτα με πυραύλους «Kalibr»

Μετά από ένα βαριά οπλισμένο υποβρύχιο το οποίο πέρασε χθες τα στενά του Βοσπόρου, η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» κατευθύνεται με τη σειρά της από την Κριμαία προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους «Kalibr».

Στη Μεσόγειο μεταβαίνει η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov», η οποία φέρει βαρύ οπλισμό και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους «Kalibr».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ναυτικού, η φρεγάτα έχει λάβει εντολή να αποπλεύσει από τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία, με στόχο να ενταχθεί στον στόλο της Μεσογείου.

«Η φρεγάτα βρίσκεται καθ’ οδόν, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, προς τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση τη Μεσόγειο» αναφέρεται, χαρακτηριστικά.
«Θα ενταχθεί στην ναυτική δύναμη που έχει ήδη αναπτυχθεί (σ.σ. στη Μεσόγειο)» προστίθεται, παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά, από την αρχή του 2020, κατά την οποία η συγκεκριμένη φρεγάτα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση τη Μεσόγειο.

Η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ναυτικού δεν διευκρινίζει σε ποια ακριβώς περιοχή της Μεσογείου θα καταπλεύσει.

Πηγή: Sputnik

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.