Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

fb gray

Η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορά της: Οι 14 + 1 χώρες που αναμένεται να λάβουν «πράσινο φως»

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων κατέληξαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που θέλουν να αρχίσουν να υποδέχονται πολίτες ορισμένων τρίτων χωρών από την 1η Ιουλίου.

 

Πρέσβεις των «27» συζήτησαν το θέμα των «ασφαλών τρίτων χωρών» εκ νέου την Παρασκευή, μια διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μάλιστα, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, τα κράτη – μέλη θα πρέπει να δώσουν μια πρώτη, άτυπη απάντηση μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η Ευρώπη συντάσσει αυτή τη λίστα –προσχέδιο της οποίας φέρεται να είναι έτοιμο- με βάση πως «βαθμολογεί» την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε κάθε χώρα. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση θεωρείται μάλλον απίθανο να επιτραπούν τα ταξίδια από τις ΗΠΑ.

Η Γηραιά Ήπειρος επλήγη ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, με ορισμένα κράτη – μέλη της Ένωσης –όπως η Ιταλία και η Ισπανία- να μετρούν χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα της νόσου την άνοιξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

 

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.