Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

fb gray

Κορωνοϊός –Κύπρος: Κανένα νέο κρούσμα και σήμερα

Στην Κύπρο το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 999 – Σε σταθερή κλινική κατάσταση παραμένει νοσηλευόμενος ένας ασθενής στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
Μηδενικά κρούσματα σε σύνολο 1019 διαγνωστικών εξετάσεων ανακοίνωσαν σήμερα οι κυπριακές αρχές, με το σύνολο των θετικών περιστατικών από τις αρχές Μαρτίου, που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της νόσου, να διατηρείται στα 999.

Παράλληλα, το Κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής με τη νόσο COVID-19 σε σταθερή κλινική κατάσταση.

Όσον αφορά τις διαγνώσεις, ολοκληρώθηκαν 179 εξετάσεις από το πρόγραμμα ελέγχου 10000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, 21 διαγνώσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ διεκπεραιώθηκαν 385 εξετάσεις από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επίσης ολοκληρώθηκαν 30 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, 259 εξετάσεις ολοκληρώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ενώ διεκπεραιώθηκαν 145 εργαστηριακές εξετάσεις από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

πηγή: protothema.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.