Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

fb gray

Χάος σε πλοίο εν πλω μετά από απόπειρες αυτοκτονίας μεταναστών

Απελπιστική η κατάσταση πάνω στο «Ocean Viking», το οποίο μεταφέρει 180 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων 1 έγκυος και 25 ανήλικοι -οι 17 ασυνόδευτοι-, ανοιχτά της Μεσογείου χωρίς να έχει λιμάνι να ελλιμενιστεί.

Έξι μετανάστες αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, οι δύο πηδώντας στη θάλασσα. Άλλοι τσακώνονται μεταξύ τους ή απειλούν τους επιζώντες και τα μέλη του πληρώματος.

 

Η SOS Mediterranee, που διαχειρίζεται το πλοίο, υπέβαλε επτά αιτήματα για άδεια εισόδου σε ασφαλές λιμάνι, αλλά η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν για ακόμα μια φορά να αφήσουν πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβαστούν στο έδαφός τους.

 

Πρόκειται για ανθρώπους που διασώθηκαν από ακατάλληλα σκάφη λαθρεμπόρων στην κεντρική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιχειρήσεων μεταξύ 25 Ιουνίου και 30 Ιουνίου.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε πως η πρώτη επιχείρηση έγινε σε διεθνή ύδατα, όπου οι δικαιοδοσίες διάσωσης Ιταλίας και Μάλτα επικαλύπτονται, ενώ οι άλλες στην περιοχή αναζήτησης και διάσωσης της Βαλέτας.


Η ΜΚΟ απέδωσε τις απόπειρας αυτοκτονίας στις επιπτώσεις που έχουν το αδιέξοδο και η απουσία λύσης, στην ψυχική υγεία ορισμένων, και εξέφρασε την έντονη ανησυχία της σημειώνοντας ότι κάποιοι κινδυνεύουν να μην διασωθούν όσοι πηδήξουν στη θάλασσα ξανά, λόγω των επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.