Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

fb gray

Η Αίγυπτος «δείχνει τα δόντια της» στον Ερντογάν: Θεαματική άσκηση στα σύνορα με Λιβύη

Οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις της χώρας, πραγματοποίησαν ελιγμούς στα δυτικά τους σύνορα με τη Λιβύη το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αμφίβια επιχείρηση, με την υποστήριξη της αεροπορικής τους δύναμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού, αυτή η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων σε ένα από τα στάδια της άσκησης “Decisive 2020”.

Κατά τον αιγυπτιακό στρατό «αυτό το σκέλος της άσκησης έγινε στα δυτικά στρατηγικά σύνορα, δεδομένων των απότομων και ραγδαίων αλλαγών που γίνονται στην περιοχή», εννοώντας φυσικά τη Λιβύη.

Η άσκηση περιελάμβανε μια σειρά στοχευμένων αεροπορικών επιθέσεων από μεγάλο αριθμό αεροσκαφών πολλαπλών αποστολών εναντίον των κέντρων διοίκησης του «εχθρού», σε συνδυασμό με την ρίψη αλεξιπτωτιστών για τη διασφάλιση της «διαφιλονικούμενης περιοχής».

Η εκπαίδευση περιελάμβανε ακόμη διαφορετικές μεθόδους μάχης, ώστε να επιλεγεί η καταλληλότερη για την επίτευξη των στόχων στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με τις λιγότερες πιθανές απώλειες.

Πηγή: Al-Masdar News

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.