Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

fb gray

Απαγόρευση προϊόντων της Huawei για τα δίκτυα 5G στη Βρετανία

Μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε η βρετανική κυβέρνηση, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από στελέχη του ίδιου του Συντηρητικού Κόμματος, για να αποκλείσει την κινεζική εταιρεία Huawei από την ανάπτυξη του δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G, αποφάσισε να δώσει παράταση χρήσης της τεχνολογίας της έως το 2027.

Οι ΗΠΑ, που κατηγορούν την κινεζική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ότι επιτρέπει να χρησιμοποιούνται οι συσκευές από την κινεζική κυβέρνηση για να παρακολουθούνται οι διεθνείς αντίπαλοί της, ζητούσαν από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να απαγορεύσει τη χρήση των τεχνολογικών προϊόντων της άμεσα. Από την πλευρά τους, στελέχη των Συντηρητικών, εσωκομματικοί αντίπαλοι του Βρετανού πρωθυπουργού, επισημαίνουν ότι εκτός από τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπ' όψιν της και την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ουιγούρων από την κινεζική κυβέρνησης και τα γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βρετανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν περιθώριο να αντικαταστήσουν την τεχνολογία της Huawei από τα συστήματά τους έως το 2027 και ότι από το τέλος του 2020 και μετά δεν θα τους επιτρέπεται να αγοράζουν προϊόντα της εταιρείας.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά ήταν η σωστή», τόνισε ο Ντάουντεν.

 

Η Huawei χαρακτήρισε «απογοητευτική» την απόφαση του Λονδίνου, εκτιμώντας ότι είναι «πολιτική» και οφείλεται «στην αμερικανική εμπορική πολιτική».

«Αυτή η απογοητευτική απόφαση είναι κακό νέο για όλους όσοι έχουν κινητό τηλέφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει κίνδυνος να επιβραδύνει την ψηφιακή πρόοδο της χώρας, να προκαλέσει αύξηση στους λογαριασμούς και να διευρύνει το ψηφιακό χάσμα», υπογράμμισε ένας εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών προσθέτοντας πως είναι «λυπηρό το γεγονός ότι το μέλλον μας στο Ηνωμένο Βασίλειο πολιτικοποιήθηκε εξαιτίας της αμερικανικής εμπορικής πολιτικής και όχι για λόγους ασφαλείας».

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης συνιστά ουσιαστικά έναν συμβιβασμό μεταξύ των οικονομικών συνεπειών από την απαγόρευση των προϊόντων της Huawei και των πολιτικών πιέσεων που υφίσταται ο Μπόρις Τζόνσον. Τον Ιανουάριο, εξαιτίας όλων αυτών των πιέσεων, αναγκάστηκε να αποκλείσει την εταιρεία από την προμήθεια σημαντικών και ουσιωδών για τη λειτουργία του συστήματος 5G ανταλλακτικών και να περιορίσει τη συμμετοχή της στο συνολικό σχέδιο στο 35%.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.