Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

fb gray

Ιός Δυτικού Νείλου: Ακόμη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στις Σέρρες

Νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην περιοχή Γόνιμο σε μια 87χρονη γυναίκα, έγινε γνωστό την Πέμπτη (30.07.2020).

Το περασμένο 24ωρο (σ.σ. 29.07.2020), υπήρξαν δύο ύποπτα περιστατικά, στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και έβγαλαν θετική μόνο την 87χρονη. Η γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών.

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, καθώς μερικές ημέρες πριν είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη, στις περιοχές Λειβαδοχώρι και Ηράκλεια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, ήδη έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται επίγειοι ψεκασμοί στην περιοχή της Ηράκλειας, στο Λιβαδοχώρι και στο Γόνιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά του ιού του Δυτικού Νείλου γίνεται μόνο από τα κουνούπια και το 80% των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί, το 19% εμφανίζει ήπια συμπτώματα και το 1% σοβαρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: serraikanea.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.