Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

fb gray

Μεταναστευτικό: Τριετές πρόγραμμα Ελλάδας – Ολλανδίας για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή ασφαλών δομών φιλοξενίας, συνολικής δυναμικότητας 48 θέσεων για ασυνόδευτους ανήλικους.

Την ενίσχυση της δυναμικότητας των αρμόδιων ελληνικών αρχών στον τομέα της επιτροπείας, με χρηματοδότηση ύψους έως τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει το τριετές πρόγραμμα που υπέγραψαν Ελλάδα και Ολλανδία για τους ασυνόδευτους ανήλικους που ζουν στη χώρα μας.

Το σχετικό μνημόνιο υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και η υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας, 'Ανκι Μπρόκερς- Κνολ παρουσία της πρέσβειρας της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Στέλα Ρόνερ, και αντιστοίχως του Έλληνα πρέσβη, Νικόλαου Πλεξίδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή ασφαλών δομών φιλοξενίας, συνολικής δυναμικότητας 48 θέσεων για ασυνόδευτους ανήλικους, την υποστήριξη του συστήματος επιτροπείας, την ανάπτυξη προγράμματος κατάρτισης των επιτρόπων και της ομάδας διαχείρισης που θα επιβλέπει τους επιτρόπους, τη λειτουργία συστήματος παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιτρόπων, μέσω μηχανισμού παραπόνων και ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη συλλογή και παρουσίαση στατιστικών δεδομένων για την επιτροπεία και τέλος, τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων με ειδική τεχνογνωσία σε σχετικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ειδικότερα των συστηματικών ελληνικών προσπαθειών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την εξασφάλιση επαρκούς στήριξης προς τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

πηγή:sputinknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.