Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

fb gray

Σύγχρονοι Ακρίτες: Η Μόρια αντιστέκεται

«Ο νούμερο ένα στόχος των βανδάλων στη Μόρια στα νέα του χρώματα. Δέκα φορές θα την σπάνε εκατό φορές θα την φτιάχνουμε»

Με αυτά τα λόγια, ο Μάκης Παυλέλλης παρουσιάζει την Αγία Αικατερίνη τη Μόριας ανακαινισμένη από τα χέρια εθελοντών, και με την γαλανόλευκη να φιγουράρει.

Η Αγία Αικατερίνη, όπως και πολλά άλλα ξωκκλήσια και προσκυνητάρια της Λέσβου έχουν πέσει πολλές φορές θύματα βανδαλισμών.
Μετανάστες από τις δομές προβαίνουν πολύ συχνά και βεβηλώσεις των ιερών προσκυνημάτων, καταστρέφοντας εικόνες, γράφοντας συνθήματα και προσβάλλοντας με ποικίλους τρόπους τους ιερούς χώρους.

Καταθέτοντας ψυχή και όχι απλά χρόνο και χρήμα, εθελοντές που φυλάττουν Θερμοπύλες Ορθοδοξίας και ελληνισμού ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τις πολλαπλές ζημιές που είχε υποστεί το όμορφο ξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια της Λέσβου.

πηγή:orthodoxianewsagency.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.