Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

fb gray

Γιατρός - «μαϊμού»: Δεν δίσταζε να εκμεταλλευτεί ακόμη και ανήλικους καρκινοπαθείς

Αποτροπιασμό εξακολουθεί να προκαλεί η δράση του 47χρονου ψευτογιατρού που εκμεταλλευόταν καρκινοπαθείς και νοσούντες από βαριές ασθένειες προκειμένου να τους αποσπά χιλιάδες ευρώ, εκμεταλλευόμενος τον πόνο και την ανάγκη τους.

 

Οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες του γιατρού - «μαϊμού» που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας προκαλούν φρίκη, καθώς και ο ίδιος φαίνεται να μη δίσταζε να εκμεταλλεύεται ακόμη και οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά, τα οποία έπασχαν από καρκίνο.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταδεικνύουν την εγκληματική δράση του 47χρονου είναι οι ιστορίες της 16χρονης Δέσποινας και του 14χρονου Θεοδόση, τις οποίες έφερε στο φως το «Έθνος της Κυριακής».

Και τα δύο παιδιά είχαν διαγνωστεί με καρκίνο. Η 16χρονη Δέσποινα άρχισε να αργοσβήνει όταν σταµάτησε τις θεραπείες των γιατρών του «Μητέρα» και ξεκίνησε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του ψευτογιατρού, ο οποίος έπεισε τους γονείς για τις «ευεργετικές» ιδιότητες των δικών του φαρµακευτικών παρασκευασµάτων. Αργότερα οι γιατροί του «Αγλαΐα Κυριακού» είδαν τον όγκο να µεγαλώνει και διαπίστωσαν µε βαθιά θλίψη ότι οι εκτιµήσεις του 47χρονου έκαναν λόγο για «ουλοποίηση».

Ο 14χρονος Θεοδόσης έφυγε από τη ζωή πέφτοντας σε κώµα. Μία από τις τελευταίες του επιθυµίες, να φάει ένα σουβλάκι, δεν έγινε δεκτή από τον αυστηρό «γιατρό». Το παιδί είχε τύψεις µέχρι που ξεψύχησε ότι δεν ακολουθούσε σωστά τις συµβουλές του. Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει τις ιστορίες του Θεοδόση και της ∆έσποινας.

Οι γονείς των παιδιών αναζητούσαν µέσω της ∆ικαιοσύνης τον άνθρωπο - «φάντασµα» που εµφανιζόταν µε το όνοµα «Νίκος Κόντος». Τον άνθρωπο που εµπιστεύθηκαν πάνω στην απόγνωσή τους, όµως τα παιδιά τους όχι µόνο δεν είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά σύµφωνα µε τις Αρχές απεβίωσαν γρηγορότερα. Πώς όµως να τον εντοπίσουν αφού γιατρός µε το όνοµα «Νίκος Κόντος» δεν υπάρχει;

Στην περίπτωση της Δέσποινας, ο «γιατρός» αµφισβήτησε, όπως λένε οι γονείς της, ακόµη και την ύπαρξη του όγκου. Αφού απέκλεισε οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα, σύµφωνα µε τα πρωτόκολλα της επιστήµης, δίνοντας τη δική του «φαρµακευτική» αγωγή, όταν η Δέσποινα µπήκε για τελευταία φορά στο νοσοκοµείο οι γιατροί τους ενηµέρωσαν ότι ο όγκος είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ που κυριολεκτικά «εξερράγη» µέσα στον εγκέφαλο της µικρής.

Ηταν 7 Οκτωβρίου 2017, όταν η Δέσποινα έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Κόντος ήταν εξαφανισµένος ήδη από τον Σεπτέµβριο, δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονέων της, ούτε εµφανίστηκε έκτοτε, όπως λένε. Οπως προέκυψε από την αστυνοµική έρευνα, το «κρησφύγετό» του ήταν µια βίλα στο Κορωπί, όπου ζούσε µαζί µε τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Στην µηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν µέσω του δικηγόρου τους ∆. Κουσιουρή, τον Μάιο του 2019, σηµειώνουν ότι «αν δεν ακολουθούσαν τις θεραπείες του Κόντου, η κόρη µας είναι σίγουρο ότι θα µπορούσε µε αξιοπρέπεια να συνεχίσει τη µάχη της, έστω µε πειραµατικά σχήµατα θεραπειών σε ελληνικά ή ξένα κέντρα για να παρατείνει τη ζωή της ή και να τη διεκδικήσει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.