Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

fb gray

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε γκράφιτι στην Αγία Βαρβάρα

O καλλιτέχνης Same84 με την UrbanAct ξεκίνησαν συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: Τρεις δημόσιες τοιχογραφίες, η μία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλάζουν την όψη της πόλης.

 


Σε οικόπεδο στα οποία πρόκειται να κατασκευασθούν χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους νέους της Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος ανέθεσε στον διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνη Same84 και την Urban Act και πραγματοποίησαν μία πραγματικά εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση, δίνοντας χρώμα στο γκρίζο του τσιμέντου.

Οι παραστάσεις που απεικονίζονται συνιστούν πηγή έμπνευσης για τους νέους, αλλά και για όλους τους θεατές.

 

Η μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενισχύει την στροφή στον αθλητισμό, στο «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ ταυτόχρονα τιμάται ως προσωπικότητα η οποία διαφημίζει την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

 

Η δεύτερη παράσταση είναι μία σύνθεση με βάση την Guernica (Γκερνίκα), τον πίνακα που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1937, μετά τον βομβαρδισμό και την καταστροφή της πόλης αυτής κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου (στον βομβαρδισμό εκείνο σκοτώθηκαν 1.650 άνθρωποι και ισοπεδώθηκε το 70% της πόλης με 32 τόνους εκρηκτικά).

Ο χρωματισμός της παράστασης από τον Same84 -ο αυθεντικός, πρωτότυπος πίνακας έχει λευκό και μαύρο-, δίνει το μήνυμα ότι ακόμη και μετά από μία τέτοιου μεγέθους καταστροφή, η θέληση και οι ανεξάντλητες δυνάμεις του ανθρώπου, μπορούν να πάνε τον κόσμο μπροστά και να επαναφέρουν το χρώμα στην ζωή.

 

Η τρίτη τοιχογραφία εικονίζει μια κοπέλα που γυρίζει το κεφάλι προς τα πίσω. Είναι λες και θέλει να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε στο δρόμο των χρωματιστών ονείρων και της ελπίδας.

Ο συνδυασμός αυτός με την απεικόνιση του «Γιάννη» δημιουργεί περιθώρια για πληθώρα συνειρμών και σε κάθε περίπτωση εκπέμπει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:newsit.gr

 

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.