Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

fb gray

Καταδικάστηκε αστυνομικός της ομάδας «Ζ» που παρέσυρε θανάσιμα μία 10χρονη

Αστυνομικός της ομάδας «Ζ» παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα 10χρονο κορίτσι, ενώ οδηγούσε την αστυνομική μοτοσικλέτα, εν ώρα υπηρεσίας.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μία 10χρονη, με την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου του 2018, στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη.

Το μικρό κορίτσι επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο, προκειμένου να πάρει το αστικό λεωφορείο και να επιστρέψει σπίτι της.

Ωστόσο, παρασύρθηκε από τον διερχόμενο δικυκλιστή της ομάδας «Ζ», ο οποίος βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας. Η 10χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα και άφησε την τελευταία της πνοή στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς αστυνομικός «δεν οδηγούσε με σύνεση και τεταμένη την προσοχή, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί του δρόμου και επί του οχήματός του εποπτεία» ενώ, επιπλέον, «δεν είχε αναμμένο το φως πορείας» και «δεν επιχείρησε εγκαίρως και αποτελεσματικά τροχοπέδηση ή αποφευκτικό ελιγμό».

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο άνδρας άσκησε έφεση και ύστερα, αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή:sputnews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.