Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

fb gray

Πέτσας για Τουρκία: Περιμένουμε την έμπρακτη αποκλιμάκωση της προκλητικότητας

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τουρισμό και την Novartis μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου, αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, στην συνομιλία των δύο ανδρών τέθηκαν ζητήματα «χαμηλής πολιτικής» και ειδικότερα η πανδημία του κορονοϊού και η επανεκκίνηση του τουρισμού των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως η επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν ήταν ένα καλό βήμα, ενώ μάλιστα η χώρα μας περιμένει: «την έμπρακτη αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα που φαίνεται πως κατέχει η ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δεν κοιτάμε νούμερα αλλά τα προβλήματα

Ακόμη, μιλώντας για την υπόθεση Novartis, επανέλαβε πως η κυβέρνηση διερευνά τρόπο αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου, ενώ αναφερόμενος στο ηχητικό μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και Νίκου Παππά, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει για το αν το ήξερε.

Υποστήριξε επίσης πως: «η ελληνική κυβέρνηση θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία» και «εξετάζονται περισσότερα μέτρα για την στήριξη του τουρισμού», ενώ ακόμη «δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από την Ευρώπη προς το παρόν, παλεύουμε μόνοι μας».
Τέλος, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως είναι πολύ χαμηλάτα επίπεδα εξάπλωσης (R0) του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη εκλογών, οι οποίες θα γίνουν το 2023.
πηγή:sputniknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.