Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

fb gray

Σύνταγμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις φέρνει ο Μεγάλος Περίπατος - Οι αλλαγές

Επεκτείνεται ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας μέχρι την πλατεία Συντάγματος, με εργασίες τροποποίησης που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Ξεκίνησαν από το βράδυ οι εργασίες στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να απελευθερωθεί περισσότερος χώρος και να επεκταθεί ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, με αποτέλεσμα η διαδρομή να φτάνει πλέον μέχρι το Σύνταγμα, γεγονός που θα φέρει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας.

Στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς και τη διευκόλυνση της διέλευσης από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, έχουν στόχο η διάβαση των πεζών να έχει μικρότερο μήκος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα παραμείνουν ελεύθερες τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για τα λεωφορεία. Επίσης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ισχύει και τώρα.

Από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχουν τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων σε όλες τις οδούς της περιοχής.

Εναλλακτικές διαδρομές για το Σύνταγμα
Προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς, ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τη μετακίνηση των οδηγών.

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

Μέσω Ακαδημίας
Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρρόης
Μέσω Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Επίσης, για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, με την τήρηση βέβαια όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στον σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Τέλος, επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

πηγή:sputinknews.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.