Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

fb gray

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αρχαία Ολυμπία και το Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι πυρκαγιές στην Αρχαία Ολυμπία και το Ρέθυμνο.

Στην Αρχαία Ολυμπία
Στην Αρχαία Ολυμπία, η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση, στην περιοχή Λασιώνος.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο Ρέθυμνο
Το απόγευμα της Τετάρτης ξέσπασε, επίσης, η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Δαμνόνι του Πλακιά, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, με 24 πυροσβέστες με 13 οχήματα – μεταξύ των οποίων 10 υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου και υδροφόρα της Περιφέρειας – δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο που έκανε ρίψεις στη διάρκεια της ημέρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει και εθελοντές κάτοικοι οι οποίοι συνδράμουν με κάθε μέσο στην κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, υπήρχαν δύο διαφορετικές εστίες, η μία τέθηκε νωρίς υπό έλεγχο ενώ η δεύτερη ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στο βουνό, απέναντι από το ξενοδοχείο «ΚΑΛΥΨΩ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:in.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.