Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Φωτιά στις Κεχριές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε οικισμοί

Πέντε κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς που μαίνεται για τρίτo συνεχόμενο εικοσιτετράωρο στις Κεχριές, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις, κυρίως σε Άγιο Ιωάννη και Χιλιομόδι, καθώς και με διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στην περιοχή επιχειρούν 385 πυροσβέστες, 84 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

 
Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα συντονιστικό και ένα του στρατού, καθώς και τρία αεροσκάφη.


Με το πρώτο φως της ημέρας, έσπευσαν στο σημείο τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

 

Η φωτιά καίει για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο σε δυσπρόσιτες περιοχές με πυκνή φυτοκάλυψη.

 

Πηγή: AP Photo/Petros Giannakouris
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το μεσημέρι της Τετάρτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν και οι εξής οικισμοί: Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο, Άγιος Ιωάννης, Ντράσσα καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Μία δεύτερη παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε στο Σοφικό, με απόφαση της διεύθυνσης της επιχείρησης. Όπως διευκρινίζει η Πυροσβεστική, δεν θα προωθηθεί η απομάκρυνση των κατοίκων του Σοφικού, καθώς κρίνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.