Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Αντιδρούν στην παρουσία του «Αϊζενχάουερ» στην Κρήτη

Την έντονη αντίδρασή της για την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στην βάση της Σούδας, εξέφρασε η Πρωτοβουλία Αντίστασης.
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα πλεύσει νοτίως της Κρήτης όπου θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με την συμμετοχή τεσσάρων πολεμικών αεροπλάνων.

«Η κοινή άσκηση του Αιζενχάουερ με ελληνικά F16 από το Ακρωτήρι απέναντι από τη σπαρασσόμενη Λιβύη την ώρα που οξύνεται επικίνδυνα για όλους τους γύρω λαούς ο ανταγωνισμός ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ- ΓΑΛΛΙΑΣ και άλλων, αποδείχνει πως η υπόθεση υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού μας να ζει ειρηνικά στον τόπο του δε μπορεί ν’ αφήνεται στην κυβέρνηση και στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης.

 

«Οι ιμπεριαλιστές είναι εμπρηστές του πολέμου και της καταστροφής χωρών και λαών. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα η δράση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες στη γύρω περιοχή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ- ΓΑΛΛΙΑΣ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ- ΚΙΝΑΣ τα τελευταία χρόνια με πιο πρόσφατα δείγματα καταστροφής τη Λιβύη, τη Συρία και τους λαούς τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ιμπεριαλιστές είναι εμπρηστές του πολέμου και της καταστροφής χωρών και λαών. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα η δράση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες στη γύρω περιοχή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού των ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ- ΓΑΛΛΙΑΣ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ- ΚΙΝΑΣ τα τελευταία χρόνια με πιο πρόσφατα δείγματα καταστροφής τη Λιβύη, τη Συρία και τους λαούς τους.

Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της ντόπιας αστικής τάξης με την αστική τάξη της Τουρκίας, παρά τον υπαγορευμένο διάλογο καλά κρατεί. Όσο μάλιστα στριμώχνεται από τις ανάγκες του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, άλλο τόσο βαθαίνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Το Λιβυκό και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι γεμάτη πλοία του θανάτου και τώρα προστίθενται αρμάδες με αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ. Η κοινή άσκηση του Αιζενχάουερ με ελληνικά F16 από το Ακρωτήρι απέναντι από τη σπαρασσόμενη Λιβύη την ώρα που οξύνεται επικίνδυνα για όλους τους γύρω λαούς ο ανταγωνισμός ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ- ΓΑΛΛΙΑΣ και άλλων, αποδείχνει πως η υπόθεση υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού μας να ζει ειρηνικά στον τόπο του δε μπορεί ν’ αφήνεται στην κυβέρνηση και στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης.

Η υπόθεση της ειρήνης στο Αιγαίο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο γίνεται κρίσιμο ζήτημα της πάλης του λαού μας και σε σχέση αλληλοτροφοδότησης με την πάλη του για δουλειά με δικαιώματα.

Μόνο το Μέτωπο πάλης των Λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου και τις ντόπιες αστικές τάξεις μπορεί να αποτρέψει νέα σφαγεία των λαών της περιοχής.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.