Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

fb gray

Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ζαππείου: Δέσμευση Πατούλη για επαναλειτουργία του αθλητικού κέντρου

Το θέμα του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, το οποίο ανήκει πλέον στην Περιφέρεια Αττικής, άνοιξε ο Γιώργος Πατούλης, το πρωί της Τρίτης 29 Ιουλίου, από το ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει κολυμβητικούς αγώνες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει ξανά «πνοή» στον ιστορικό αθλητικό χώρο που μεγάλωσε σειρά γενεών Ελλήνων πρωταθλητών.

«Ευχάριστα» χαρακτήρισε τα νέα για το Κολυμβητήριο του Ζάππειου ο Γιώργος Μαυρωτάς με ένα του tweet στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πολύ ευχάριστα τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης για την επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο Ζάππειο (ανήκει πλέον στην Περιφέρεια). Μνήμες από ένα ένδοξο παρελθόν αλλά & προσδοκίες για νέες δόξες στο μέλλον, να γυρίσει ο υγρός στίβος ξανά στο σπίτι του...»

Με λίγα λόγια…
Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε το 1938 στο Ζάππειο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 4, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

Στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο έλαβε χώρα το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, ενώ για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε το μοναδικό κολυμβητήριο στην Ελλάδα, όπου αναπτύχθηκαν όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου. Μέχρι τότε όλοι οι αγώνες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης γίνονταν στις προκυμαίες των λιμανιών.

Το 2012 το ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππείου ανέστειλε τη λειτουργία του οριστικά, αφού το μεγάλο κόστος του συστήματος θέρμανσης, το ανάγκασε να προχωρήσει σε «λουκέτο» στέλνοντας αθλητές και αθλήτριες σε άλλο κολυμβητικό καταφύγιο.

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.