Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

fb gray

Φυτώριο κάνναβης με σχεδόν 1.000 δενδρύλλια στη Θεσπρωτία

Εκτιμάται ότι οι καλλιεργητές είναι Αλβανοί οι οποίοι περνούν τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις
Πολύ κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, σε μια δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών στην Θεσπρωτία, έστησαν άγνωστοι μια τεράστια χασισοφυτεία με 936 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης. Όμως, τους χάλασαν τα σχέδια οι πιλότοι του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, που εντόπισαν τη φυτεία.

Με την καθοδήγησή τους, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους καλλιεργητές που είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Από τον χώρο της καλλιέργειας κατασχέθηκαν 659 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 45 ως 80 εκατοστών και άλλα 277 νεαρά χασισόδεντρα μέσα σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση.

Η Δίωξη Ναρκωτικών διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών, που εκτιμάται ότι είναι Αλβανοί οι οποίοι περνούν τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαθέτουν και Έλληνες συνεργούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:protothema.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.