Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

fb gray

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τα αυξημένα κρούσματα - Ποια μέτρα εξετάζονται

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή υπουργών αλλά και επιστημόνων του ΕΟΔΥ κατέδειξε με σαφήνεια την ανησυχία της κυβέρνησης αλλά και των λοιμωξιολόγων για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αριθμοί καταγράφουν μια αυξητική, πλην όμως ελεγχόμενη, τάση των επιμολύνσεων από τον Covid 19 μέσα στον Ιούλιο. Υπολογίζεται ότι ένα από στα τέσσερα συνολικά κρούσματα εντοπίστηκε τις τελευταίες 30 ημέρες.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στα μέλη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να μη διστάσουν να ζητήσουν την επιπλέον λήψη μέτρων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

 


Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας ο κορωνοϊός κυκλοφορεί κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη Δυτική Αττική και τα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Ωστόσο καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής φιλοξενεί 3,7 εκατ. κατοίκους, διαπιστώνει κανείς ότι σε μεγάλο στοίχημα εξελίσσεται η προσπάθεια των ειδικών να μην λειτουργήσουν τα κρούσματα πολλαπλασιαστικά με αποτέλεσμα να... χαθούν τα ίχνη του κορωνοϊού, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης είναι η δεύτερη γεωγραφική «εστία» -όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ- με συνολικά 105 κρούσματα από τις αρχές του μήνα.

 

Εντατικοί έλεγχοι για τις μάσκες
Με αυτά τα δεδομένα και σε μια προσπάθεια να «πείσουν» τους πολίτες να κάνουν χρήση της μάσκας, την Τετάρτη (29/07) η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Ελληνική Αστυνομία και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή διεξήγαγαν 1.178 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, όπου και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.