Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

fb gray

Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας - Greek Guide Dogs- Χρήστος Κορομηλάς

Σήμερα 30.7.2020, η Χειριστρια,
#Στέλλα_Μιχολίτση, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής μαζί με τον Σκύλο Οδηγό της, την BALOO, ήταν προσκεκλημενες του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Σωματείου #Ιωνας_Αμεα_ΟΑΚΑ προκειμένου να συμμετάσχουν σε ενημερωτική δράση σχετικά με την αξία των Σκύλων Οδηγοων στην καθημερινότητα ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία στο Summer Camp που πραγματοποιείται στο Ο. Α. Κ. Α.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του Αθλητισμού για τα Άτομα με Αναπηρία Ο Σύλλογος ΙΩΝΑΣ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης μαθητών σε σχολεία με διαδραστική συμμετοχή των μαθητών που σκοπό έχει τη συνειδητοποίηση, από μικρές ΗΛΙΚΊΕΣ, του σεβασμού των Ατόμων με Αναπηρία και της εύλογης αντιμετώπισης τους ως ισότιμων μέλων του κοινωνικού συνόλου.

Μέσω της προσπάθειας αυτης αναδεικνύεται και το σύνθημα :
"Όλοι Ίσοι Όλοι Διαφορετικοί".

Η προσπάθεια είναι μέρος της κοινωνικής
δράσης του συλλόγου ΙΩΝΑΣ σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τον Διευθυντή #Κωνσταντινο_Χαλιορη

Στην σημερινη δράση αναπτύχθηκε το θέμα Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός. Παρουσιάστηκαν τα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν Άτομα με Αναπηρία, προβλήθηκαν αγώνες και τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν με τους Αθλητές του Ομίλου #Αντώνη_Παππά, #Σωκράτη_Διγγολη και #Χρήστο_Κορομιλα.
Είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τα διπλά ποδήλατα, τα ειδικά αμαξίδια για Αθλητές με Κινητική Αναπηρία, να παίξουν με την πάλα Ποδοσφαίρου και την μπάλα Goalball, οι οποίες και τους εντυπωσίασαν πολύ. Είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και τα ίδια να κάνουν μια βόλτα με τα ειδικά αμαξίδια και τα διπλά ποδήλατα, υπό την επίβλεψη του Coach κου #Γιώργου_Γκουντα

Ο ενθουσιασμός τους απερίγραπτος

Παράλληλα ο Αθλητής #Χρήστος_Κορομιλας μίλησε στα παιδιά για την Κινητικότητα και την Καθημερινή του ζωή, την μεγάλη αξία του Αθλητισμού μετά την τύφλωση του και την αξία του Λευκού του Μπαστουνιού στην κίνηση του.
Η Χειριστρια, #Στέλλα_Μιχολίτση, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής μαζί με τον Σκύλο Οδηγό της Baloo μίλησαν για την Εκπαίδευση του Σκύλου Οδηγού, την αξία του στην καθημερινότητα της, το πως μπορούν να βοηθήσουν τα ίδια τα παιδιά για μια καλύτερη προσβασιμοτητα των Ατόμων με Αναπηρία. Πάντα η συζήτηση με τα παιδιά δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα εποικοδομητικη αλληλεπιδραση .
Άλλη μια όμορφη δράση στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος του Κέντρου #ΑΓΑΠΑΜΕ_ΣΚΥΛΟΥΣ_ΟΔΗΓΟΥΣ.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ:

"ΓΙΑ ΕΣΈΝΑ ΠΟΥ ΠΟΤΈ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΆΖΕΙΣ ΚΆΤΩ"

ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ - GREEK GUIDE DOGS
Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας - Greek Guide Dogs

 

 

 

 

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.