Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Κινητοποιήσεις και κραυγή αγωνίας για τα αντιδραστήρια

Στις επάλξεις οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την απόφαση να μειωθούν τα τεστ κορονοϊού στο ΕΚΕΑ λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Βασικό αίτημα των εργαζομένων: H άμεση ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) με αναδρομική ισχύ όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των Υγειονομικών, Προνοιακών και υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.

 

Μείζον πρόβλημα η έλλειψη αντιδραστηρίων
Στο μεταξύ, «απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την απόφαση να μειωθούν τα τεστ κορονοϊού στο ΕΚΕΑ λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και να παραχωρηθούν στην Αθήνα σε συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο.

 

«Έχουμε επισημάνει το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται στη παρακολούθηση και τον περιορισμό της πανδημίας με την αναστολή εξέτασης δειγμάτων κορονοϊού από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Μάλιστα μετά τις 8 Σεπτεμβρίου θα εξετάζονται 1000 δείγματα ημερησίως αντί 5000 με 6000 που εξετάζονταν πριν την αναστολή» αναφέρει η Ομοσπονδία και εγκαλεί τους υπευθύνους που αντί να προμηθεύσουν με αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ, το ΑΧΕΠΑ και τα άλλα Νοσοκομεία, αντί να προμηθεύσουν με μοριακούς αναλυτές τα Νοσοκομεία «κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα».

Τέλος, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να σταματήσει την πρακτική ανάθεσης του εργαστηριακού ελέγχου του κορονοϊού σε ιδιωτικά συμφέροντα και να προμηθευτούν άμεσα οι δημόσιες μονάδες υγείας με μοριακούς αναλυτές, ικανό αριθμό αντιδραστηρίων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.