Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Προχωρά η συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα - Τι θα γίνει με την Τουλουπάκη

Σε νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι υπέρ της συγχώνευσης, που έρχεται λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, είχε ταχθεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας. Όπως είχε σημειώσει, η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας.

Πλην του υπουργού, την ίδια άποψη εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχετική εισήγησή της και η Διαρκής Επιστημονική Επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:enikos.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.