Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Φωτιά στη Ραφήνα: Καλύτερη η εικόνα – Εκκενώθηκε ο οικισμός Δροσιά

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ραφήνα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο και να συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Στη Ραφήνα, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:30, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, στη διασταύρωση των οδών Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

 


Στους κατοίκους συστήνεται να αποφεύγουν τη διέλευση από την οδό Αρίωνος η οποία στην ουσία χωρίζει τους δήμους Αρτέμιδας - Λούτσας και Ραφήνας.


Μετά από εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δημου Ραφήνας Πικερμίου, και απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας, συστήνεται στους κατοίκους του οικισμού «Δροσιά» η προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή με κατεύθυνση τη Ραφήνα.

 

Φωτιές σε Πάρνηθα και Νέο Βουτζά
Η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει άλλα δύο μέτωπα στην Αττική, καθώς φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα και στους πρόποδες της Πάρνηθας αλλά και τον Νέο Βουτζά.

Η φωτιά στην Πάρνηθα εκδηλώθηκε στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ.

Στο σημείο έσπευσαν πάνω από πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ωστόσο προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία.

Τέλος, όσον αφορά στο «μέτωπο» του Νέου Βουτζά, καλύτερη είναι πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο κίνδυνος Πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Παρασκευή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.