Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

Όχι και στον νέο καταυλισμό στον Καρά Τεπέ λέει ο δήμαρχος Μυτιλήνης

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης να στήσει νέο πρόχειρο καταυλισμό στο πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ δηλώνει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης. Παράλληλα, επαναλαμβάνει πως τόσο ο ίδιος όσο και οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του ΚΥΤ στη Μόρια.

«Έχουμε την συμπαράσταση όλων των δημοτών, εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση όλων, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία του αίσχους του ΚΥΤ Μόριας. «Ο κύβος ερρίφθη» οριστικά για το θέμα αυτό και καλό είναι όλοι οι αρμόδιοι να το συνειδητοποιήσουν και να συνεργαστούν, χωρίς την προοπτική αυτή στη σκέψη τους», δήλωσε στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου.

Σ’ ό,τι αφορά στην προσωρινή λειτουργία πρόχειρου καταυλισμού στο Πεδίο Βολής στον Καρά Τεπέ, ο δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε: «Δυστυχώς, έγκυρες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας, μας ενημερώνουν ότι εντός των κυβερνητικών προθέσεων είναι να λειτουργήσει προσωρινά ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών το Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ. Η άποψη αυτή, αν και γνώμη του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μας βρίσκει αντίθετους».

 

«Οι προτάσεις του Δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού Βουλευτή και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν» συνέχισε και πρόσθεσε: «Η επιλογή αυτή αντιστρατεύεται ευθέως την Εθνική Άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη Δημόσια Υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της. Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, πριν να είναι πολύ αργά».

Αγνόησε Μουτζούρη και Βέρρο ο Σχοινάς
Στο μεταξύ ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, που σήμερα βρέθηκε στη Λέσβο αγνόησε τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Ο αξιωματούχος της Ε.Ε. συγκάλεσε συνάντηση εργασίας για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο νησί αλλά δεν κάλεσε ούτε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ούτε τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, εν αντιθέσει με τον δήμαρχο Μυτιλήνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:efsyn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.