Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

fb gray

«Μαύρη» Παρασκευή για την Αττική: Αρνητικό ρεκόρ με 158 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στους επιστήμονες της χώρας μας, μετά την έκρηξη κρουσμάτων της Πέμπτης, η οποία ήρθε να μας δείξει με τον καλύτερο τρόπο πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση αναφορικά με τον φονικό ιό.

Μετά το χθεσινό σοκ των 372 κρουσμάτων, ο αριθμός σήμερα έπεσε κάτω από τα 300 και συγκεκριμένα στα 287, ωστόσο όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Αττική, η οποία σήμερα σημείωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, η Αττική μετράει σήμερα 158 κρούσματα, δηλαδή πάνω από τα μισά εκ του συνόλου των ημερήσιων κρουσμάτων. Μάλιστα, από τη Δευτέρα έως και σήμερα η Αττική μετράει 555 κρούσματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης της μάσκας, αν χειροτερεύει η εικόνα. Πρακτικά τόσο οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη αρνούνται -προς το παρόν- το εν λόγω μέτρο, ωστόσο δεν το αποκλείουν, εφόσον η κατάσταση στη χώρα χειροτερέψει πολύ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για τον φονικό ιό. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα μέτρα σε όσες περιοχές έχουν επιβληθεί θα εξετάζονται κάθε τρεις ημέρες και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της εκάστοτε περιοχής θα αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις.

«Για καθολική χρήση μάσκας εάν και εφόσον δούμε πιο βαριές εικόνες, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε. Ήδη σε κάποιες περιοχές έχει εφαρμοστεί» είπε ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερώτηση του in.gr.

Μαζί με την Αττική στις επιβαρυμένες περιοχές βρίσκεται η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Θεσσαλονίκη. η Λάρισα, η Κέρκυρα, η Καρδίτσα, η Σαντορίνη, ο Βόλος και η Κως. Στις εν λόγω περιοχές το κλείσιμο των χώρων εστίασης παραμένει στις 00:00, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων.

Ακόμα σε καθεστώς μίνι lockdown παραμένουν Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, Χαλκιδική, Χανιά και Ηράκλειο. Αντιθέτως η επιδημιολογική εικόνα σε Πάρο και Αντίπαρο είναι καλύτερη και γι’αυτό βγαίνουν από το μίνι lockdown από τις 15/09.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:cnn.gr

Πολιτική Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Δε μοιραζόμαστε προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους.